Je bent op mijn website op zoek naar een coach. De eerste – en vaak lastigste – stap naar verandering heb je nú gezet. Good job!

 Hoe vaak zeggen coachees niet tegen mij: ‘waarom leren we dít niet op school? Ik had zo graag eerder geweten hoe ik mijn grenzen aan kan geven. Wat heerlijk dat ik nu weet hoe ik mijn innerlijke perfectionist even z’n mond kan laten houden. Ik ben zo dankbaar dat ik nu weet hoe ik met stress in mijn drukke baan om kan gaan en niet meer bang ben voor een burn-out. Waarom wist ik aan het begin van mijn relatie niet hoe ik een eerlijk gesprek kan voeren zonder direct ruzie te maken?’

In mijn coachpraktijk merk ik dat we veel te weinig echte gespreken voeren met de mensen om ons heen. We praten niet over waar we mee stoeien in ons (werkende) leven. Maar ook onze dromen en doelen houden we vaak voor onszelf. Met wie praat jij over wat écht belangrijk voor je is en wat je écht wil in je leven?

Een coach. Why?

Als je op je negentigste terugkijkt vanaf je Italiaanse terazza (a girl can dream, right?) wil je niet dat je leven je alleen maar overkomen is. Zelf actief kiezen voor verandering of acceptatie geeft een gevoel van regie. Er gebeuren helaas altijd dingen die je niet kunt controleren en waar je geen grip op hebt. Je kunt wél kiezen hoe je ergens mee omgaat. Reageer je vanuit je reflexen, zoals je altijd deed? Of kies je voor regie en neem je verantwoordelijkheid?

‘Of je een glas halfvol of een glas halfleeg-type bent, is voor 50% genetisch bepaald. 10% zijn omgevingsfactoren en op 40% heb je zelf invloed.’

Sonja Lyubomirsky, professor of psychology, University of California, Riverside.

Deze uitspraak van Lyubomirsky vind ik nog steeds enorm verhelderend en hoopgevend. Als je niet blij bent met hoe dingen gaan in je leven, dan kun je daar iets aan doen. Of dat nu stappen op een nieuw inspirerend pad zijn of nieuw gedrag in een vertrouwde omgeving.

Dat je kunt kiezen voor verandering, betekent niet dat het ook makkelijk is om daadwerkelijk te veranderen. 95% van ons gedrag is reflexmatig. Wat betekent dat écht veranderen veel oefening en doorzettingsvermogen vraagt. Als coach ondersteun ik je hierbij. We vieren je successen en ik reik je bewezen effectieve tools en handvatten aan.

Oké, nu concreet. Wat levert coaching je op?

  • Je wordt je bewust van je eigen reflexen, gedrag en patronen (en die van je omgeving).
  • Je leert jezelf, je waarden, doelen, dromen en talenten beter kennen en zet concrete actiestappen om hier naar te leven.
  • Meer regie en (zelf)vertrouwen.
  • Je maakt van je dromen haalbare doelen.
  • Emotionele veranderingen en gedragsveranderingen, zowel zakelijk als privé.
  • Eerlijke en effectieve communicatie zonder ruis op de lijn.
  • Je vergroot je vitaliteit en persoonlijke kracht, ervaart minder angst en leert belemmerende overtuigingen los te laten.

Als coach werk ik met diverse technieken uit de psychologie en met meer actiegerichte coachmethodieken. Daarnaast heb ik met mijn achtergrond als professioneel zangeres, opgeleid aan het Conservatorium van Amsterdam, een schat aan ervaring én een bak gereedschap op het gebied van ademhalings- en stemoefeningen, meditaties, stressmanagement en presteren in een hoog competitieve omgeving. Meer over mij, lees je hier.

“Als de naam van je coach steeds terugkomt in je dankbaarheidsdagboek, dan weet je dat je de goede coach hebt gevonden! Ik voel me zo sterk. Ik heb het gevoel dat ik de hele wereld aan kan. Ik ben zo dankbaar voor jou als coach Maartje!”

Sanne

Ondernemer, over EFT Life Coaching