‘People who deny the existence of dragons are often eaten by dragons from within.’

Ursula K. Le Guin

Heb je vaak hoofdpijn? Pieker je veel? Denk je stiekem diep van binnen dat je (nog) niet goed genoeg bent? Iets naars meegemaakt waar je angstig door bent geworden? Zie je veel beren op de weg? Heb je slaapproblemen? Paniekaanvallen? EFT kan je helpen.

EFT staat voor Emotional Freedom Techniques. De techniek is een combinatie van exposure-techniek, cognitieve therapie en acupressuur. Met EFT kun je fysieke pijn, nare gebeurtenissen en belemmerende overtuigingen behandelen en definitief aanpakken.

Als coach werk ik veel met EFT omdat je er bijna ieder ‘probleem’ mee kunt ontzenuwen. Zonder in heel veel gepraat te verzanden. Veel van mijn coachees en cliënten zijn een beetje ‘praatmoe’. Ze hebben er al veel therapie op zitten of merken dat ze niet meer uit hun eigen gepieker komen. EFT is dan een hele fijne methode om uit je hoofd te komen.

Wanneer is EFT iets voor mij?

Je kunt heel veel verschillende “problemen” aanpakken met EFT. Ik noem hieronder de meest voorkomende thema’s die ik tegenkom bij mijn cliënten: uitstelgedrag, blokkades in je privéleven of je werk, zelfvertrouwen, eigenwaarde, imposter syndroom, zelfsabotage, motivatieproblemen, je overweldigd voelen, het gevoel niet goed genoeg te zijn, faalangst, negatieve gedachten, depressie, stress en burn-out, angsten en fobieën, trauma’s, gevoelens van schaamte en/of schuld, last van eigen hardnekkige patronen, het gevoel altijd ‘aan’ te staan, moeilijke relaties, slaapproblemen, veel piekeren, paniekaanvallen, ontdekken wat je nu echt wilt in je leven, doelen stellen en behalen, migraine en hoofdpijn, (chronische) pijn, fysieke (spannings)klachten, conflicten met jezelf of je omgeving, constante onrust, eetproblemen, prestatiedruk, verslavingen en PTSS.

EFT is zeker iets voor jou als je een superconcrete en simpele methode wilt leren om los te laten en echt vrij te zijn. Van alles wat je niet meer nodig hebt en wat jou niet verder helpt in je leven. Ook al worstel je al lang met iets, met EFT is het mogelijk om snel, blijvende resultaten te boeken.

“Na 2,5 jaar therapie en verschillende therapeuten ben jij de eerste die me een concrete techniek hebt geleerd voor mijn paniekaanvallen die echt helpt. Ontzettend bedankt Maartje”

Anoniem

“Als de naam van je coach steeds terugkomt in je dankbaarheidsdagboek, dan weet je dat je de goede coach hebt gevonden! Ik voel me zo sterk. Ik heb het gevoel dat ik de hele wereld aan kan. Ik ben zo dankbaar voor jou als coach Maartje!”

Sanne

Ik was compleet onbekend met EFT maar binnen no time merkte ik hoe krachtig deze tool is en wat het voor mij kon betekenen. Ik kwam bij Maartje om te werken aan mijn hoogtevrees en al tijdens onze korte intro sessie was mijn angst al behoorlijk verminderd!

Plus met het fijne contact met Maartje en haar warme en zachte aanpak, hoefde ik niet lang na te denken om een EFT traject van 3 maanden te starten.

Tijdens onze sessies hebben we vooral gewerkt aan mijn hoogtevrees en ik heb veel waardevolle inzichten gekregen van de angsten en overtuigingen die hieronder vast zaten.

Het was een pittige reis maar juist door Maartje’s fijne aanpak en haar eindeloze geduld, verzachtte dit de intensiteit. De methode die ze hanteert is duidelijk en geeft je snel stof om mee aan de slag te gaan. Ik heb erg veel aan Maartje’s coaching gehad en kan het iedereen aanraden!

Niet alleen is mijn hoogtevrees zeer sterk verminderd maar het is ook een tool die ik in kan zetten op het moment dat ik die angst voel, mijn lichaam komt dan gelijk weer tot rust. Heel fijn!

Daniela Previti

Mindset coach & astroloog

Mijn EFT traject met Maartje was bijzonder indrukwekkend. Ik heb er zelfs een podcast over opgenomen omdat ik het belangrijk vind dat meer mensen bekend worden met EFT.

Waar ik nooit had gedacht dat het zo snel grote impact kon maken op mijn leven en dan met name op mijn onzekerheden, heeft het meer gedaan dan ik had kunnen en durven dromen.

Maartje is een vrouw die zonder oordeel jouw helpt bij al jouw onzekerheden. Ze is lief, betrokken en ik voelde me compleet veilig bij haar. Je gaat diep maar het is het alles waard.

Ik raad iedereen een traject bij Maartje aan, geef dit cadeau aan jezelf.

Talitha van de Voorde

Virtual Assistant + VA Matchmaking

EFT-Specialist Maartje

Misschien herken je iets in mijn verhaal? Of is het net het zetje dat je nodig hebt, om voor jezelf te kiezen? En hulp in te mogen schakelen bij waar jij nu mee aan het stoeien bent?

Vroeger voelde ik me altijd al anders dan mijn vrienden op school. Aan de buitenkant leek altijd alles supergoed te gaan, maar van binnen voelde ik het niet. Écht genieten van dingen kon ik niet. Ik had constant een gespannen gevoel alsof er iets ergs ging gebeuren. Mijn hoofd en mijn lijf stonden altijd ‘aan’. Ik ben lang een waardeloze slaper geweest, had enorme spanning in mijn nek en schouders, en was altijd aan het piekeren. Vaak had ik de gedachte dat ik niet goed genoeg was (hoe hard ik ook werkte) en dat niemand op mij zat te wachten. Deze gevoelens deelde ik met niemand en om hulp vragen stond ook niet in mijn woordenboek.

Lees meer

Vanaf mijn 21e studeerde ik zang aan het Conservatorium van Amsterdam. Van de duizend aanmeldingen, was ik één van de acht “talenten” dat werd aangenomen. Wat volgde was vier jaar lang faalangst en amper slapen, afgetopt met een slopende relatie en paniekaanvallen. Uiteindelijk ben ik in mijn laatste jaar gestopt omdat ik letterlijk niet meer verder kon. Ik weet nog dat ik de trap naar de achtste verdieping op liep naar mijn solfège-les, na weer een zondagnacht zonder slaap uit angst voor de lessen op maandag. Ik werd opeens zo duizelig, dat ik bijna van de trap viel. Toen was het klaar.

Ik stopte met de opleiding en dook meteen in een nieuwe carrière als fotograaf. Doorgaan, doorwerken, harder, meer! Alles om maar niet te hoeven voelen dat ik mezelf een enorme waardeloze sukkel vond. In deze tijd gebeurde er privé ook een boel heftige dingen, toch beukte ik maar door. Als fotograaf werd ik snel succesvol, maar ook hier voelde ik constant de angst om door de mand te vallen. Ik maakte mooie reizen en exposeerde op prachtige plekken. Maar na de opening van iedere tentoonstelling, maakte ik het meteen weer onbelangrijk en lelijk, alsof het toch niets voorstelde wat ik deed. Doodsbang was ik dat ik door de mand zou vallen.

Best intens verhaal hè, I know! Zelf begon ik ook het patroon te zien. Met heel veel weerstand en angst heb ik uiteindelijk na jaren worstelen met mijn draken, hulp gezocht om ze te temmen.

Na de nodige therapie, EMDR en coaching kwam uiteindelijk EFT (Emotional Freedom Techniques) op mijn pad. Deze fantastische (en bewezen effectieve) methode heeft voor mij persoonlijk alles veranderd. En believe me, ik was echt iemand die geloofde dat het allemaal nooit beter zou worden. Hierdoor wist ik meteen dat ik zelf wilde leren hoe ik mensen met EFT kan helpen. Vanuit mijn werk als fotograaf was ik inmiddels al een tijd andere creatieve ondernemers aan het coachen en ik dacht: ‘Hey, zou het niet fantastisch zijn als ik andere ondernemers ook kan helpen om van hun blokkades, belemmerende gedachten, paniek, angsten, trauma’s en fysieke klachten af te komen.’

Inmiddels is het met mij best wel goed gekomen: ik voel me tonnen lichter en relaxter, heb een fantastische liefde en een heerlijke eigenwijze zoon. We reizen, we lachen, we genieten, we leven!

Ik werk inmiddels bijna een jaar samen met Maartje. Ze deed eerst mee aan één van mijn coachprogramma’s en toen kreeg ik niet alleen een hele goede band met haar als mens, maar raakte ik ook gefascineerd door het bijzondere werk wat zij doet met EFT.

Ik heb haar daarom gevraagd of zij onderdeel zou willen worden van mijn Mindset Team voor mijn coachprogramma: De Business Boost Academy.

Daar zei ze gelukkig ja op, wat betekende dat mijn klanten een 1 op 1 sessie van 1,5 uur met haar konden inplannen gedurende de BBA.

De resultaten hiervan zijn echt bizar.

Ik zeg daarom ook vaak: Er is een versie van mijn klanten vóórdat ze een sessie met Maartje hebben gehad en een versie nádat ze een sessie hebben gehad.

Als klanten uit een sessie komen zeg ik dus ook wel eens voor de grap: Stel jezelf maar even opnieuw aan me voor.

In 1 sessie kan Maartje al zoveel draken temmen, zoals ze dat zelf noemt. Mijn klanten komen uit een sessie met veel minder angsten, onzekerheden en emotionele blokkades waardoor ze met veel meer energie en plezier de strategische acties uitvoeren die ik met ze bedenk.

Dat zorgt er weer voor dat ze veel sneller groeien met hun bedrijf op het gebied van volgers, klanten, omzet en winst.

Naast dat Maartje fantastisch is in haar werk is ze ook gewoon een heel fijn mens om mee te werken. Iedereen loopt met haar weg in de BBA.

Tot slot draait het bij Maartje niet alleen om EFT maar ook om een stukje life coaching. Ze creëert een fijne, veilige omgeving voor haar klanten, stelt rake vragen en daardoor komt ze binnen no time tot de kern van de uitdaging.

Ik gun dan ook iedereen ‘een Maartje’ in zijn of haar leven.

Tineke Zwart

Business Coach & Online Marketing, Tineke Zwart

Waarom EFT?

 

Ik geloof dat het belangrijk is om je eigen manier te vinden om met het leven en de beren op je weg om te gaan. Er is geen ‘one-size-fits-all-antwoord’. We krijgen vaak goedbedoelde maar algemene adviezen van onze omgeving als we ergens mee worstelen: ‘Probeer het los te laten!’, ‘Doe gewoon wat ademhalingsoefeningen’ of ‘Weet je wat jij moet doen, een mindfulness cursus’. Daarbij worden we door onze huisartsen massaal doorverwezen naar ‘praattherapie’. Helaas helpt dit vaak niet (genoeg) om definitief van blokkades, negatieve gedachten, belemmerende overtuigingen, paniek- en of angstklachten af te komen. De emoties die je voelt bij een bepaalde trigger zitten niet alleen opgeslagen in je brein, ook je lichaam slaat stress op. EFT ontlaadt de opgeslagen spanning in je lichaam én dooft de stresskoppelingen in je brein uit.

Wat ik het allerliefst doe, is jou helpen ontdekken wat voor jou werkt. Zodat je je minder onzeker, eenzaam en angstig voelt in dit proces. Je vertrouwen ontwikkelt in jezelf en je niet steeds bevestiging nodig hebt van anderen. Je de kracht en veerkracht ontwikkelt, om regie te nemen over je leven. Om de keuzes te maken die je eigenlijk wilt maken voor jezelf, maar nu nog niet durft.

Iedereen verdient het om gehoord en gezien te worden, je bent allang goed genoeg zoals je bent. Hoe fijn zou het zijn als je dat zelf ook echt gaat voelen, los van dat je dat rationeel gezien, heus wel weet.

Als coach en EFT-Specialist werk ik dagelijks met hele verschillende mensen aan uiteenlopende coachvragen en problemen. Ik sta naast je en reik je de tools aan om de stappen te kunnen zetten die voor jou nodig zijn.

Losse EFT sessie
for Entrepreneurs

60-75 minuten

 

€350 ex
btw.

 

– 1-op-1 EFT of Life Coaching sessie met Maartje.

– Los bij te boeken als extra sessie voor of na een traject.

– Korte kennismaking met EFT als methode en Maartje als coach.

 

 

 EFT for Female Entrepreneurs Traject

3 maanden 1-op-1 Traject

 

€2150 ex btw.

 

– 1 op-1 EFT-traject met Maartje.

– Iedere twee weken een sessie van 60-75 min.

– 8 online modules en opdrachten om zelf met EFT aan de slag te gaan.

– incl. EFT Gold Standard basisprotocol voor thuis & persoonlijke support tussen de sessies door als je vragen hebt.

– New Horizons: EFT plan op maat richting jouw persoonlijke doel.

 

EFT for Female Entrepreneurs Traject

3 maanden groepstraject

 

€997,- ex btw

 

– EFT groepstraject, max. 10 deelnemers. Veilige, kleine groep met veel persoonlijke aandacht.

– Kick-off februari 2024

– EFT groepssessies & Gezamenlijke Q&A’s

– EFT Accountability buddy

– 8 online modules en opdrachten om zelf met EFT aan de slag te gaan.

– incl. EFT Gold Standard basisprotocol voor thuis & support via besloten account tussen de sessies door.

Dit wil ik!

Wat levert EFT je op?

  • Je bent vrij van belemmerende gedachten, blokkades en fysieke klachten. Bye bye perfectionisme, faalangst, imposter syndroom & innerlijke criticus!
  • Je vertrouwt op jezelf. Wie je bent en wat je kunt voelt nu vanzelfsprekend. Je hebt niet steeds die bevestiging van anderen nodig om je goed te voelen over jezelf.
  • Je voelt je letterlijk lichter en relaxter, zowel in je hoofd als in je lichaam.
  • Je doet dingen die je eerst uitstelde of als een berg tegenop zag, met gemak en zo veel meer plezier dan voorheen. Je bent helemaal klaar met jezelf klein houden en het saboteren van je dromen en doelen.
  • Je werkt vanuit vertrouwen en inspiratie. Weg met die twijfelmodus en dat overweldigde gevoel.
  • Je voelt helderheid, rust en je creativiteit stroomt weer.
  • Je hebt minder of geen last meer van je angsten, je staat voor wie je bent en je bewaakt je eigen grenzen.
  • Je werkt vanuit focus en motivatie, waardoor je doet wat je écht wil doen, zonder stress en werkdagen van 15 uur.
  • Ook heb je nu met EFT een concrete tool in handen die je de rest van je leven in kunt zetten bij overweldigende gebeurtenissen en gevoelens.

Samen aan de slag om jouw draken te temmen?

Neem contact op om een intake te plannen.

Ik kan me heel goed voorstellen dat je wilt weten hoe EFT jou kan helpen en dat je het eens wilt ervaren, voordat je in een traject stapt. Dat kan! Vul onderstaand contactformulier in, dan neem ik binnen 48 uur contact met je op.

 In een gratis kennismakingsgesprek van 15 minuten (via zoom of telefonisch) bespreken we de mogelijkheden en kun je vast voelen of je je prettig en vertrouwd voelt bij mij als jouw EFT-Specialist.

Daarna kun je instappen in mijn 3 maanden EFT for Female Creatives Traject of eerst een losse EFT-sessie boeken, voordat je instapt

3 + 11 =