‘I have been absolutely terrified every moment of my life – and I have never let it keep me from doing a single thing I wanted to do.’

Georgia O’Keeffe

Heb je net dat felbegeerde boekcontract in de wacht gesleept, begint dat irritante stemmetje weer: ‘wat heb ik nou te melden? Ik kan dit helemaal niet. Waarom wilde ik überhaupt ook alweer een boek schrijven? Ik ga zo hard door de mand vallen. OMG straks krijg ik geen letter op papier en moet ik m’n voorschot terugbetalen. En ik heb al met m’n getekende contract op instagram lopen zwaaien. Ik ben zo’n sukkel.’

Herkenbaar?

Een creatief proces kan enorm naakt en kwetsbaar voelen. Of je nu fotograaf, muzikant, beeldend kunstenaar, (tekst)schrijver, webdesigner of een ander creatief beroep hebt. Ondanks je gedrevenheid en liefde voor wat je doet, krijg je vaak te maken met mensen die jou of de waarde die jij toevoegt niet zo goed snappen. Je werkt vaak veel meer uren dan waar je voor betaald wordt, want ‘het is toch je passie?’ Je wordt moe van het steeds onderhandelen met klanten en opdrachtgevers over je prijs. Ondertussen tettert ook je eigen kritische stem regelmatig in je oor. ‘Ben ik wel goed genoeg? Zij maakt veel mooiere foto’s dan ik. Waarom heb ik zo weinig opdrachten?’ Presteren onder druk, onzekerheden, je eigen werk laten zien aan de wereld. Iedereen lijkt een mening te hebben over je werk.

Hoi creatieve held, I got your back!

 Als coach begeleid ik jou: avontuurlijke, creatieve, talentvolle maker. Met je hoofd dat ontploft van de ideeën en plannen. Ik help je meer rust, vertrouwen en focus te ontwikkelen. Samen ontrafelen we patronen, smeden veerkracht en temmen onderweg een paar draken. We bouwen samen aan een krachtige mindset waarbinnen je mag spelen en groeien.

Als zangeres en fotograaf (met inmiddels 14 jaar ervaring) ken ik als geen ander de struggles van het creatieve proces en het leven als creatief ondernemer. Hoe dat het uiterste van je kan vragen. Dat je soms huilend wil opgeven of je onder een steen wil verstoppen. Terwijl je het allerliefst gewoon mooie en belangrijke dingen wil maken en verhalen wil vertellen met je werk.

Hoe ziet een coachtraject er uit?

Kickoff

We trappen af met een intake waarin we je doel formuleren. Een shiny, lonkend, urgent doel waar je enthousiast van wordt. We zetten een stip aan de horizon die meetbaar en haalbaar is.

Beren op de weg

Wat staat er nu tussen jou en je doel in? Wat maakt dat het je nog niet lukt om de stappen te zetten die je zo graag wil zetten? Zijn dat bepaalde gedachten en conclusies over jezelf of juist hele praktische zaken? Met methodieken als Voice Dialogue, EMDR en EFT ruimen we deze beren voorgoed uit de weg.

Strategy baby

Samen onderzoeken we de persoonlijke en zakelijke aspecten van je coachvraag en stippelen de weg naar je doel uit.

.

Trial & Error

We springen samen in het diepe. Als coach sta ik naast je. Ik vier successen met je en waar nodig leg ik de vinger op de zere plek. In de weken tussen de sessies is het tijd voor actie. We gaan je veerkracht vergroten en lachend leren falen. Daarna inventariseren we in ons gesprek wat je hebt gedaan. Heeft het opgeleverd wat je wilde? Wat zijn je volgende stappen en wat heb je nodig om ze te zetten?

New horizons

Onze coaching stopt als je je doel hebt bereikt. Je bent natuurlijk nooit helemaal klaar. We ronden het coachtraject af als jij voelt dat je de tools in handen hebt om nu zelf je doelen te realiseren.

‘As soon as I saw you, I knew a grand adventure was about to happen’

Winnie the Pooh, A.A. Milne

Als je met mij als coach aan de slag gaat dan:

  • Leer je omgaan met je innerlijke criticus en perfectionisme.
  • Werk je vanuit vertrouwen, rust en inspiratie.
  • Neem je weer regie over je leven, je maakproces en je bedrijf.
  • Heb je minder last van je angsten en bewaak je je grenzen beter.
  • Is er balans tussen je werk- en privéleven.
  • Gaat je creativiteit weer stromen, waardoor je maakt wat je écht wil maken, zonder stress!
  • Stippelen we samen je persoonlijke route uit richting je doel(en).
  • Heb je na dit coachtraject een toolbox for life, vol concrete technieken en handvatten.

Kunstenaar en cultureel ondernemer for life

Mijn hele werkende leven speelde zich af in de culturele sector, de kunstwereld en de creatieve industrie. Zowel in Nederland als daarbuiten. Als zangeres, adem- en stemcoach werkte ik zelfstandig en voor o.a. Toneelgroep Amsterdam (ITA). Mijn werk als fotograaf heeft me op prachtige plekken over de hele wereld gebracht voor bijzondere projecten, opdrachten en exposities.

 

Coach Maartje

Ik heb jarenlange ervaring als ‘maker’ en kunstenaar, maar ook als producent en programmeur. Deze ervaring aan beide kanten van de tafel, maakt mij de ideale sparringpartner en coach voor diverse – en soms complexe inhoudelijke – vraagstukken. Je kunt bij me terecht met persoonlijke coachvragen en zakelijke doelen.

 

Mijn credentials vind je hier

Voor mijn volledige professionele loopbaan, check mijn LinkedIn.

Yes, ik wil dit en nu?

De meeste creatieve coachtrajecten duren zo’n 5-7 sessies. We werken doelgericht aan jouw coachvraag. Je kan via het contactformulier een gratis, vrijblijvende kennismaking inplannen. Hierin bespreken we waar je momenteel tegenaan loopt en hoe ik je zou kunnen helpen. Als je je daarin kunt vinden, gaan we samen aan de slag!

Tarieven

De investering per coachsessie voor particulieren is €199,- (inclusief btw).

Vaak is er binnen het bedrijf waar je werkt ruimte en budget voor persoonlijke ontwikkeling.

Ben je ondernemer, ZZP’er of werk je bij een bedrijf dat coaching aanbiedt aan haar medewerkers, dan is de investering voor een coachgesprek €250,- per sessie (exclusief btw). Meer informatie voor werkgevers vind je hier.

Als we een coachgesprek hebben ingepland, dan kun je deze tot uiterlijk 48 uur van tevoren kosteloos verplaatsen of afzeggen. Daarna wordt het gesprek in rekening gebracht.

Neem contact op om een gratis kennismaking te plannen!