Hi, ik ben Maartje!

Vulkaanuitbarstingen en tropische vogels

Mijn moeder vertelt nog vaak het verhaal dat ik op mijn tweede, vanuit mijn autozitje op de achterbank, tegen haar riep: ‘ongelooflijk Marja!’. Als kind was ik al nieuwsgierig, verwonderd, onderzocht ik alles en stelde ik miljoenen vragen. Ik verslond boeken over edelstenen en mineralen, vulkanen en tropische vogels.

Vulkanoloog wilde ik worden. De wereld over reizen op zoek naar uitbarstingen en kratermeren vol gloeiende lava. Ook mijn liefde voor reizen, theater, muziek en literatuur is er vroeger thuis met de paplepel ingegoten.

Nog steeds is lezen één van de dingen die ik het allerliefste doe. Goede romans en oneindige stapels boeken over de werking van ons brein, stress, beperkende overtuigingen, trauma, celbiologie en kwantumfysica.

Al jong luisterde ik liever dan dat ik praatte. Ik voelde me vaak anders dan de mensen om me heen en had sterk de behoefte om iedereen te helpen. Logisch misschien als oudste in een gezin met drie zussen. Ik groeide op in een huis vlakbij de bossen en uiterwaarden, in een klein dorpje in Gelderland. Mijn zussen en ik bouwden hutten, reden paard en waren altijd op boevenpad.

Tijdens de eerste coachopleiding die ik deed, weet ik nog dat mijn opleider tegen mij zei: ‘Oh, jij bent een typische Superman, altijd iedereen aan het redden, of niet?’ Deze spiegel was de spijker op z’n kop. Veel mensen die dichtbij me staan en me dierbaar zijn, hebben het zwaar gehad. Zorgen was mijn tweede natuur.

Ondernemer for life

De drang naar avontuur en mijn ambitie zaten er al vroeg in. Ik ben altijd ondernemer geweest. Al jong had ik allerlei baantjes en op de middelbare school startte ik mijn eerste eigen bedrijf waarmee ik cateringklussen deed voor de culturele sector. Vaak projecten waarbij eten, muziek en theater samenkwamen. Een geweldige tijd, waarin ik enorm veel heb geleerd, gelachen en veel samenwerkte met creatieve
vrienden en mijn twee talentvolle zussen.

Jazz Zang aan het Conservatorium van Amsterdam, Theaterwetenschappen, een studie Fotografie, twee fantastische coachopleidingen
en een specialisatie tot EFT-Expert. Ik heb veel studies gedaan en mijn werkende leven speelde zich af in de culturele sector, de kunstwereld
en de creatieve industrie. Zowel in Nederland als daarbuiten. Als zangeres, adem- en stemcoach werkte ik zelfstandig en voor
o.a. Toneelgroep Amsterdam (ITA).

De afgelopen elf jaar heb ik gewerkt als professioneel fotograaf. Ik heb over de hele wereld aan geweldige fotoseries gewerkt en exposities op de meest inspirerende plekken gehad. Van Tokyo tot Jordanië. Mijn hart heb ik verloren aan een Italiaanse vulkaan, waar ik nu al zeven jaar werk aan een fantastisch fotoproject. Dé plek die voor mij voelt als avontuur en thuiskomen tegelijk. Wil je meer weten over mijn fotografie? Check hier mijn fotografie website voor actuele tentoonstellingen en mijn portfolio.

Coach Maartje

Na een loopbaan vol avontuur en reizen, coach ik nu vanuit mijn home base Utrecht de meest inspirerende mensen. Avontuurlijke, creatieve, talentvolle alleskunners, die ontploffen van de ideeën. Ik help ze meer rust, vertrouwen en focus te ontwikkelen. Samen ontrafelen we patronen, smeden veerkracht en temmen onderweg een paar draken. We bouwen aan een krachtige mindset, waarbinnen je mag spelen en groeien.

Nieuwsgierig is my middle name. Ik leer veel en graag nieuwe dingen. Het verdiepen van mijn kennis is voor mij als mens en coach ontzettend belangrijk.

Zo volg ik constant cursussen, opleidingen en masterclasses waar ik mijn skills aanscherp en ontwikkel. Ook laat ik me graag coachen door inspirerende mensen uit diverse vakgebieden, voorbij mijn eigen bubbel en blinde vlekken.

Ik ben o.a. opgeleid tot Jazz Zangeres (en stemdocent) aan het Conservatorium van Amsterdam. Ik volgde de Coach Intensive Post-HBO coachopleiding bij NONONS (NOBCO/EMCC EQA geaccrediteerde opleiding met een accreditatie op Practitioner Niveau) en ik ben als professioneel EFT-specialist gedrild en opgeleid bij NOVET (HBO+, SKB geaccrediteerd) door de master, Gabriëlle Rutten, herself.

Meer over mijn professionele loopbaan vind je op mijn LinkedIn-pagina

Maartje is een fantastische coach die mij alle ruimte heeft gegeven om te ontdekken hoe ik dichter bij mezelf kan blijven in elke situatie. Dat is voor mij onbetaalbaar. De opdrachten en gesprekken waren keer op keer verhelderend en uitdagend. Ik ben bewuster van wat ik onbewust denk. Ook heb ik geleerd mijn gedachten anders waar te nemen, waardoor ik meer vanuit mijn hart kan handelen. Dat heeft mij geholpen om andere keuzes te maken, keuzes die mij helpen om meer verbinding te voelen met mijzelf en anderen. Dankzij Maartje heb ik bijvoorbeeld een wandeling georganiseerd waarin ik mensen samenbreng die elkaar niet kennen. De wandeling is nu zelfs een maandelijks event geworden. Dit geeft mij een enorme boost qua sociaal leven en vertrouwen.

Yvonne Apeldoorn

Fotograaf

Fun Facts

Benieuwd wie ik allemaal al heb geholpen?

Neem dan een kijkje bij mijn testimonials